Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
logo epirus espa logo

SEP ACTIVE

CRYOSAUNA

Το Cryosauna ειναι ενα συστημα γενικης κρυοθεραπειας στο οποιο οι συνεδριες γινονται σε θερμοκρασια -110° C εως -170° C στο θαλαμο.

Γιατι CRYOSAUNA;

  • Μείωση του πόνου και κάθε είδους φλεγμονής
  • Aύξηση της κινητικότητας
  • Αύξηση της αντοχής
  • Αύξηση της ευελιξίας
  • Θεραπεία πολλών αυτοάνοσων παθήσεων
Αθλητισμός

Διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα και ξεκινά διαδικασίες αναζωογόνησης στο σώμα. Χρησιμοποιείται συνήθως στη σύγχρονη αθλητική ιατρική.

Ομορφιά

Επιταχύνει την αποκατάσταση μετά από τραυματισμούς. Οι συνεδρίες κρυοθεραπείας χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, την αναζωογόνηση του δέρματος, τη θεραπεία κατά της γήρανσης και την απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα.

Υγεία

Η κρυοθεραπεία βοηθά στην αποκατάσταση από ασθένεια ή χειρουργική επέμβαση, στη θεραπεία των δερματικών παθήσεων και στη βελτίωση της γενικής ευημερίας.

Γνωριστε τη CRYOSAUNA

Από την 1η συνεδρία θα αισθανθείτε ιδιαίτερα όμορφα κι ανάλαφρα, στην 3η συνεδρία θα παρατηρήσετε αισθητή διαφορά στην κυτταρίτιδα, στην 6η συνεδρία θα έχουν απομακρυνθεί περιττοί πόντοι από την κοιλιά και τους γοφούς σας, στην 12η συνεδρία θα πρέπει να αποχαιρετήσετε κάποια από τα ρούχα σας!

Αμεσα Αποτελεσματα

gym_27
gym_36

Δειτε ακομα

Hypoxi

Solarium

Cryosauna

Cryofan

Purelight

Purelift

Recovery Pump

Emssculpt

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΤΗΣ ΟΛΟΣΩΜΗΣ ΚΡΥΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ;

Η Ολόσωμη Κρυοθεραπεία γίνεται άνετα αποδεκτή από τον οργανισμό και ενέχει ελάχιστους κινδύνους λόγω της ενεργοποίησης του ανοσοποιητικού συστήματος.

Ποιoς δεν πρεπει να χρησιμοποιησει Ολοσωμη Κρυοθεραπεια;

Η Ολόσωμη Κρυοθεραπεία αντενδείκνυται σε άτομα με τα εξής: Εγκυμοσύνη, οξεία υπέρταση (πίεση> 180/100), οξύ ή πρόσφατο έμφραγμα του μυοκαρδίου, ασταθής στηθάγχη, αρρυθμίες, συμπτωματική καρδιαγγειακή πάθηση, βηματοδότης, περιφερική στεφανιαία αρτηριοπάθεια, φλεβική θρόμβωση, οξύ ή πρόσφατο αγγειοεγκεφαλικό επεισόδιο, σύνδρομο Raynaud, πυρετός, όγκος, συμπτωματικές πνευμονικές διαταραχές, διαταραχές πήξης αίματος, οξεία αναιμία, αλλεργία στο ψύχος, οξείες νεφρολογικές παθήσεις ή νόσοι των ουροφόρων οδών.

Η Ολοσωμη Κρυοθεραπεια εχει υποβληθει σε ελεγχο ;

Ναι. Ερευνητές στην Ευρώπη αναπτύσσουν και μελετούν την Ολόσωμη Κρυοθεραπεία για πάνω από δύο δεκαετίες.

Ειναι το Αζωτο επικινδυνο για τον ανθρωπο;

Όχι. Το άζωτο είναι ένα μη τοξικό αέριο. Ο αέρας που αναπνέουμε αποτελείται από 78% Άζωτο, 16% Οξυγόνο, 1% Υδρογόνο, και 5% άλλα στοιχεία.

Η βυθιση σε παγωμενο νερο δεν επιφερει τα ιδια αποτελεσματα;

Όχι. Στα 15-20 λεπτά του παγωμένου μπάνιου, ο ιστός παγώνει σε αρκετά μεγάλο βάθος και οι παγωμένοι μύες χάνουν προσωρινά την ικανότητα απόδοσης τους, καθώς χρειάζονται χρόνο για να επιστρέψουν στην φυσιολογική τους κατάσταση. Εκτός αυτού, μετά το παγωμένο μπάνιο το σώμα χρειάζεται ξεκούραση. Με την Κρυοσάουνα αντίθετα, δεν παγώνει απευθείας ο μυικός ιστός, απλά δημιουργείται η έντονη ψευδαίσθηση ότι το σώμα παγώνει. Έτσι, άλλο ένα πλεονέκτημα είναι ότι μόλις 5 ή 10 λεπτά μετά την Κρυοσάουνα, μπορούμε να συνεχίσουμε την προπόνηση μας, γεμάτοι ενέργεια και είμαστε σε θέση να εκμεταλλευτούμε πλήρως την ημέρα.

Υπαρχει πιθανοτητα η κρυοσαουνα να μου προκαλεσει κρυολογημα;

Όχι. Η άμεση επίδραση της χαμηλής θερμοκρασίας θα επιφέρει αύξηση της εσωτερικής θερμοκρασίας του σώματος για μικρό χρονικό διάστημα. Ακόμη, η ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος συμβάλλει στην μείωση, τόσο της συχνότητας όσο και της έντασης μελλοντικών κρυολογημάτων και γρίπης.

Υπαρχει πιθανοτητα η κρυοσαουνα να μου προκαλεσει κρυολογημα;

Όχι. Η άμεση επίδραση της χαμηλής θερμοκρασίας θα επιφέρει αύξηση της εσωτερικής θερμοκρασίας του σώματος για μικρό χρονικό διάστημα. Ακόμη, η ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος συμβάλλει στην μείωση, τόσο της συχνότητας όσο και της έντασης μελλοντικών κρυολογημάτων και γρίπης.

Πρεπει να κανω ντους πριν η μετα την Συνεδρια;

Όχι. Η διαδικασία είναι απολύτως στεγνή και δεν επιφέρει υγρασία στο δέρμα σας.

Ποιος / ποτε ανεπτυξε την Ολοσωμη Κρυοθεραπεια;

Η εφαρμογή της Ολόσωμης Κρυοθεραπείας ξεκίνησε το 1978 στην Ιαπωνία από τον Δρ. Γιαμαγκούτσι και έκτοτε τα οφέλη της έχουν μελετηθεί και αποκρυσταλλωθεί και στην Ευρώπη.

Πως περιγραφεται μια συνεδρια Ολοσωμης Κρυοθεραπειας;

Κατά τη συνεδρία, εισερχόμαστε μέσα στον θερμομονωμένο θάλαμο, ο οποίος είναι κλειστός περιμετρικά και ανοικτός στο επάνω μέρος. Η θερμοκρασία μέσα στο θάλαμο διατηρείται μεταξύ -110°C και -170°C. Το σύστημα χρειάζεται 10 έως 30 δευτ. για να φτάσει στις επιθυμητές συνθήκες λειτουργίας. Η διάρκεια των ημερήσιων συνεδριών ξεκινάει με 90 δευτ. ανά συνεδρία, ενώ σε κάθε επόμενη συνεδρία προστίθενται 15 δευτ. μέχρι να φτάσει στα 3 λεπτά. Η βασική σειρά αποτελείται από 8 έως 10 συνεδρίες.

Πως θα αισθανθω μετα την συνεδρια;

Σε κάθε συνεδρία, το σώμα απελευθερώνει ενδορφίνες, ορμόνες οι οποίες προκαλούν αίσθηση ευφορίας και ενεργητικότητας. Η επίδραση της κάθε συνεδρίας διαρκεί από 6-8 ώρες η και παραπάνω, αλλά όπως και με όλες τις θεραπείες, τα ευεργετικά αποτελέσματα πολλαπλασιάζονται όσο αυξάνονται οι συνεδρίες. Η τακτική χρήση της κρυοσάουνας παρατείνει την διάρκεια της ευεργετικής της επίδρασης.

Πως θα αντεξω τις χαμηλες θερμοκρασιες;

Το σώμα δεν παγώνει στην πραγματικότητα, «δημιουργείται» μόνο η αίσθηση του κρύου. Η διαδικασία αυτή δεν είναι τίποτε παραπάνω από ροή ψυχρού αέρα πάνω στην επιφάνεια του δέρματος η οποία και έχει ως αποτέλεσμα την ευεργετική επίδραση. Ο αέρας είναι τελείως ξηρός, πράγμα που καθιστά την διαδικασία απροσδόκητα άνετη. Η διάρκεια της συνεδρίας είναι τόσο σύντομη που στην ουσία δεν «προλαβαίνει» κανείς να νοιώσει δυσάρεστα.

Υποφερω απο Κλειστοφοβια. Μπορω να χρησιμοποιησω την Κρυοσαουνα;

Ναι. Η πόρτα δεν κλειδώνει ποτέ (κλείνει με μαγνήτη) και μπορείτε να βγείτε όποτε θέλετε. Ο θάλαμος είναι ανοικτός στο πάνω μέρος και το κεφάλι σας βγαίνει από το πάνω χείλος του, οπότε δεν βρίσκεστε ποτέ σε τελείως κλειστό χώρο.

Ποσο συχνα πρεπει να κανω Ολοσωμη Κρυοθεραπεια (Κρυοσαουνα);

Για βέλτιστα αποτελέσματα συστήνονται από 15 έως και 30 συνεδρίες. Πάντα εξαρτάται όμως και από τον λόγο που χρειάζεται να πραγματοποιήσετε τις Συνεδρίες… Εάν πρόκειται για συγκεκριμένες παθήσεις τα πρωτόκολλα θεραπειών είναι συγκεκριμένα.

Θα ήταν καλό να προσπαθήσετε να κάνετε τις συνεδρίες κρυοσάουνας κάθε δεύτερη η τρίτη ημέρα ή ακόμη και καθημερινά.

Κατόπιν, θα χρειάζεστε μόνο συντήρηση, οπότε οι συνεδρίες μπορούν να μειωθούν σε μία την εβδομάδα ή μία κάθε δύο εβδομάδες. Εάν μετά από έναν ή δύο μήνες, αισθάνεστε έτοιμος/η για άλλον έναν κύκλο, μπορείτε να ξαναρχίσετε την διαδικασία από την αρχή.

Επικοινωνηστε μαζι μας

SEP ACTIVE

Οροι Χρησης

Ωραριο Λειτουργιας

Δευτέρα - Παρασκευή: 07:00 - 23:00

Σάββατο: 08:00 - 20:00

Κυριακή: Κλειστά

Επικοινωνια

Τηλ.: 26510 45005

Διεύθ.: Λεωφ. Δωδώνης 119

Email: sep@sepactive.gr

f: @sepactive

ig: @sepactive

yt: @sepactive